Wednesday, March 25, 2015

Peaministril võiks piinlik hakata, tema ei saa aga asjale pihta


Peaminister Taavi Rõivas rääkis Delfile, et valitsusliidu loomiseks jätkatakse kõnelusi SDE ja IRLiga konkreetsete valdkondade lõikes ning on eeldus, et loodav lepe esindab kõigi kolme erakonna huve. http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/taavi-roivas-eeldus-on-et-saame-leppe-mis-esindab-koigi-kolme-erakonna-huve?id=71080081

Kahju, et meie ühiskonnakorralduses domineerivad grupeeringute huvid. Peaministril võiks piinlik hakata, tema ei saa aga asjale pihta. Sellise lähenemise juures pikka pidu ei ole - Eesti ei suuda iseseisva riigi staatust säilitada. Kui riigi eesotsas on üldsusest võõrandunud inimesed, siis jäämegi vigade parandustega tegelema ja omariiklusest unistama.

Valimistulemustega uhkeldamine ja neile tuginemine on jama – hääletatakse selle poolt, kes maksab või sooja koha garanteerib. Mida suuremaid summasid parteid liigutavad, seda enam hääli kogutakse. Sellest tuleb ka see, et ihaldusväärse töökoha saamisel pole enam olulised võimed, vaid usaldus parteile.


Demokraatiaga annaks partediktatuuri tiibu kärpida, kuid selle võrsed lämmatatakse nomenklatuuri poolt riigikogus tehtavate seadustega juba eos. Nii ei jäägi muud üle, kui kodumaa tolm pühkida ja mujalt õnne otsida.

No comments:

Post a Comment